Over ons

Sinds 1-01-2020 mag ik , samen met m’n dochter en de meiden van team Apeldoorn nu ook Dorpshuis de Meiboom beheren.

Een nieuw jaar.. en een hele nieuwe uitdaging!

We hopen dat het dorpshuis weer opbloeit en dat u snel de weg zal vinden, naar de gezellige foyer, kleine zaal of de grote zaal! U zult zien dat het hele pand vanaf het voorjaar 2020 stapsgewijs aangepakt gaat worden, zowel van binnen als van buiten. We zullen u hiervan op de hoogte houden.

De meiden van de Meiboom heetten u ondertussen van harte welkom! Loop daarom gerust eens binnen, voor een praatje, bakkie koffie, of.. misschien wel om uw feestje te bespreken!

De Meiboom

De Meiboom….waarom heet het zo eigenlijk…?

Het planten van een meiboom is een erg oud gebruik dat nog altijd voorkomt in grote delen van Europa. Het planten van de meiboom is in sommige gemeenten nog een erg levend ritueel dat gepaard gaat met feestelijkheden en uitingen van liefde voor de gemeente waarin men woont. Een meiboom is een versierde paal of boom. Het oprichten van de boom gaat gepaard met verschillende rituelen, deze verschillen per gebied. De boom wordt vaak geplant op 1 mei, of op de vooravond daarvan (30 april). De meiboom wordt in veel gevallen na een optocht op het dorpsplein geplant . De optocht vergezeld door een muziekkorps en werd gebruikgemaakt van zelfgemaakte muziekinstrumenten. Maar.. of dát de reden is dat de Meiboom zo heet… dat zou ik graag van een kenner horen! 🙂